Nova studija podupire lokalizirane usluge za rehabilitaciju srca

Nova studija podupire lokalizirane usluge za rehabilitaciju srca

NYSTV - The Genesis Revelation - Flat Earth Apocalypse w Rob Skiba and David Carrico - Multi Lang (Travanj 2019).

Anonim

Nova istraživanja na Sveučilištu u Yorku pokazala su da su manji, više lokalizirani centri za rehabilitaciju srca jednako učinkoviti kao i njihovi veći kolege.

Studija koju je financirala britanska zaklada Heart Foundation (BHF) i objavljena u Open Heartu, otkrila je da su slični ishodi bolesnika postignuti na manjim, lokaliziranijim CR shemama u usporedbi s većim centraliziranim centrima.

Kardijalna rehabilitacija nudi savjete i podršku ponašanja, uključujući prehranu i vježbu, kako bi pomogao ljudima koji žive s srčanim bolestima da upravljaju svojim stanjem i smanjuju rizik od povezanih srčanih događaja.

U prvoj studiji takve vrste, istraživači u našoj Kardiovaskularnoj zdravstvenoj skupini sa sjedištem na Sveučilišnom odjelu za zdravstvenu znanost promatrali su čimbenike kao što su stope pušenja, razine kolesterola i razine tjelesne aktivnosti za pacijente i utvrdili mjerena poboljšanja bez obzira na veličinu CR shema gdje je pacijent pohađao.

Prethodna istraživanja pokazala su da CR može poboljšati stope smrtnosti pacijenata i smanjiti mogućnost daljnjeg srčanog događaja. Ipak, manje od polovice bolesnika s ozbiljnim srcem pohađa CR nakon velikog srčanog događaja.

BHF kaže da je pristupačnost shemama jedno od glavnih pitanja za slabe brojeve CR-a, a više lokaliziranih usluga moglo bi poboljšati unos pacijenata.

Bilo je pritisaka za lokalizirane CR usluge da se stave u centralizirane sheme kako bi se smanjili troškovi i smatralo se da bi se bolji rezultati bolesnika mogli postići s većim količinama pacijenata koji koriste isti shemu.

Autor studije profesor Patrick Doherty iz Odjela za zdravstvene znanosti u Yorku izjavio je: "Ovo je istraživanje važno jer se temelji na rutinski prikupljenim podacima unutar NHS-a, što znači da je to stvarni učinak koji se izravno odnosi na njegu pacijenata,

"Jedan od argumenata za spajanje usluga rehabilitacije srca bio je poboljšani ishodi, no naša studija pokazuje da se isti rezultati postižu na manjim lokaliziranim centrima za rehabilitaciju".

Dr. Mike Knapton, stručni suradnik u BHF-u, dodao je: "Manje od polovice pacijenata koji ispunjavaju uvjete primaju srčanu rehabilitaciju nakon srčanog udara ili drugih ozbiljnih srčanih problema, unatoč jasnim prednostima i boljem rezultatu pacijenata.

"Kardiološke rehabilitacijske sheme trebaju biti dostupni pacijentima da budu dostupni ako vidimo povećanje broja ljudi koji ih koriste.

"Ovi dokazi sugeriraju da se poboljšanje pristupa putem više lokaliziranih usluga može postići bez smanjenja rezultata pacijenata".